Κομμουνιστική Ανανέωση

Η Κομμουνιστική Ανανέωση για το Μακεδονικό 14/11/2004

Posted by ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο 14/11/2004

Πριν ακόμη φθάσει το συγχαρητήριο του πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή και της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Μπους για την επανεκλογή του, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε ως απάντηση «ευχαριστήριο» με την αναγνώριση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η νέα κυβέρνηση Μπους με την παρέμβασή της αυτή συνεχίζει την παραδοσιακή ιμπεριαλιστική της πολιτική στα Βαλκάνια που ενισχύει τις εθνικές, θρησκευτικές και κοινωνικές εντάσεις και διαιρέσεις.


Η στενά εθνικιστική πολιτική, στο ζήτημα αυτό, των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που με την εμφάνιση του προβλήματος πρότειναν τα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ, το τότε ΚΚΕ Εσ. (Ανανεωτική Αριστερά) και άλλοι «Λακεδαιμόνιοι» όχι μόνο δημιούργησε τον φαύλο κύκλο του προβλήματος, αλλά και ενίσχυσε τον «μακεδονικό» εθνικισμό και αλυτρωτισμό.


Οι σημερινές συγκρούσεις των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά κανάλια -μια πραγματικά θλιβερή εικόνα- είναι μια διαμάχη για το ποιος είναι περισσότερο ένοχος.


Η Κομμουνιστική Ανανέωση συνεχίζει και σήμερα, όπως και στο παρελθόν, να υποστηρίζει μια σύνθετη ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς αλυτρωτικές και εθνικιστικές επιδιώξεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.