Κομμουνιστική Ανανέωση

Συνάντηση μελών της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» με στελέχη της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ 25/5/2001

Posted by ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο 25/05/2001

Μέσα σε κλίμα εγκάρδιας συντροφικής ατμόσφαιρας συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 25 Μαΐου, στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ, οι αντιπροσωπείες του ΔΗΚΚΙ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΔΗΚΚΙ για την ενότητα δράσης και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινού διεκδικητικού πλαισίου και συντονισμού της δράσης των συνδικαλιστικών φορέων και των κομμάτων, που αντιπαρατίθενται στα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Σαν βάση συζήτησης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων θεωρούνται:

1. Η άρνηση στον ψευδεπίγραφο διάλογο, στον οποίο επιδιώκει να παγιδεύσει η κυβέρνηση το συνδικαλιστικό κίνημα.

2. Η υιοθέτηση των προτάσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την κοινωνική ασφάλιση.

3. Η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του εργαζόμενου λαού, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεμελίωση ενός αξιόπιστου, μαζικού και νικηφόρου κινήματος για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ αποτελείτο από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Μανώλη Μπακόπουλο, Σπύρο Κουτσουβέλη και Νίκο Σαραντόπουλο.

Η αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης αποτελείτο από την Αλέκα Ζορμπαλά, τον Τάκη Μαστρογιαννόπουλο και τον Χρήστο Μαργανέλλη

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.